Experimentul Philadelphia, între teoria conspirației și scenariu de film: studiul care a calculat probabilitatea

de: Iulia Kelt
25 05. 2023

Dacă îți plac misterele, cu siguranță ai auzit până acum de Experimentului Philadelphia.

Conform legendei urbane, în data de 28 octombrie 1943, distrugătorul USS Eldridge ar fi efectuat un experiment secret prin intermediul căruia s-a teleportat din Philadelphia în Norfolk, Virginia, ca mai apoi să revină de unde a plecat.

„Se crede că acest experiment s-a bazat pe teoria câmpului unificat”, se arată într-o descriere a poveștii. „Experimentul ar fi avut ca scop manipularea câmpurilor gravitaționale și electromagnetice ale navei pentru a crea un efect de acoperire, făcând nava invizibilă și pe cale să călătorească în timp”, se menționează, de asemenea.

Concluzia științifică

Într-un studiu recent, studenții de la Universitatea din Leicester au încercat să calculeze cantitatea de date care ar trebui transferată dacă ar fi să teleportezi un om, inclusiv datele pentru fiecare celulă umană.

„Reconstruirea unei persoane nu este atât de simplă”, a explicat Universitatea din Leicester, într-un comunicat de presă. „Sunt necesare informații complete ale creierului, ceea ce aduce conținutul total de informații la aproximativ 2,6 x 1042 biți.”, s-a mai zis.

Apoi s-au uitat la cât de mult ar dura transferul acestor date într-un punct ales din spațiu, pentru reconstrucție la celălalt capăt.

Potrivit diverselor povestiri de pe web, echipajul ar fi suferit efecte secundare severe după salt, de la dezorientare și greață, până la arsuri și ardere spontană.

S-a spus chiar că unii ar fi fost fuzionați cu carena navei, iar alții ar fi dispărut cu totul.

Teoreticienii conspirației, desigur, cred că experimentul este real, dar mușamalizat. Se pare, însă, că povestea a fost inventată de un bărbat în 1955, iar totul s-a rostogolit mai apoi.

„Paginile cărții au fost presărate cu comentarii scrise de mână în care se pretindea că au fost văzute OZN-uri, că se cunosc mijloacele lor de mișcare, cultura și etosul ființelor care ocupă aceste OZN-uri, descrise în termeni pseudoștiințifici și incoerenți”, se arată într-o cercetare.

Oricât de amuzantă este povestea, sau cu iz de adevăr, se pare că nu a fost nimic altceva decât o mostră a imaginației bogate a cuiva.

Așadar, Marina americană susține că nu există, câtuși de puțin, vreo legătură între această poveste și realitatea, iar extratereștrii nici nu încap în discuție.